Prijs
Categorie Wereld
gepubliceerd datum 06/09/2019
Bekeken 302
Land 2011

Geschiedenis van Suriname. Van stam tot staat  door Eveline Bakker ea uitgave Zutphen, Walburg, 1993 Ingenaaide paperback met 174 pag. en veel foto s en andere illustraties in goede staat porto koper.

Suriname en de Surinaamse gemeenschap zijn nog steeds regelmatig in het Nederlandse nieuws. Geschiedenis van Suriname is de meest actuele uitgave over de turbulente geschiedenis van dit voormalige Nederlandse rijksdeel. Een onmisbaar naslagwerk voor wie op zoek is naar achtergronden.

In woord en beeld legt het boek een bewogen geschiedenis van ruim 10.000 jaar vast: over de oorspronkelijke bewoners, de lange weg van slavernij en kolonisatie naar democratie. Over Indianen, Europeanen, slaven en marrons, creolen, Hindoestanen en Javanen. Een team van Surinaamse en Nederlandse auteurs belicht de rol van Suriname in de Tweede Wereldoorlog, de bijdrage van de kolonie aan de welvaart van Nederland en de betekenis van bauxiet voor Suriname. Maar ook de achtergronden van de onafhankelijkheid, de jonge Republiek, de staatsgreep van Bouterse en het junglecommando van Brunswijk. De banden van Suriname met het Caribisch gebied, Surinamers in Nederland en Nederlanders in Suriname; het komt allemaal uitgebreid aan bod.

Geschiedenis van Suriname hoort in iedere boekenkast in Nederland en Suriname te staan. Het laat u kennismaken met de verschillende visies op de uitermate boeiende geschiedenis van een land waarin mensen uit vier werelddelen met elkaar samenleven.

Kijk ook eens bij mijn andere advertenties bij een bestelling van € 35,- of meer zijn de verzendkosten binnen nederland voor mijn rekening maw gratis.

afhalen niet mogelijk !!


Conditie:Zo goed als nieuw
Gebied:Zuid-Amerika
Jaar (oorspr.):1993Naam: Hans


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • Cathedrales et tremor gothiques de Francesco, M.Aubert
   Cathedrales et tremor gothiques de Francesco, M.Aubert
   Wereld - Amsterdam -

   Boek heeft niet de originele stofomslag.Franse tekst479 pag, 454 zwart wit foto\'sBoek is in normale conditieOphalen in AmersfoortGoedkoopste verzendoptie vanaf  € 4,10

  • Op leven en dood / deel I - M. van der Staal
   Op leven en dood / deel I - M. van der Staal
   Wereld - Amsterdam -

   Geschiedenis van den Grooten Oorlog. Deel 1. Met een beschrijving der voorgeschiedenis van Joh. H. Been.Zie foto\'s voor de inhoud. Het boek is in redelijke staat. De band is slecht.

  • Het charisma van Adolf Hitler (3e Rijk, Duitsland, nazi,Wo2
   Het charisma van Adolf Hitler (3e Rijk, Duitsland, nazi,Wo2
   Wereld - Amsterdam -

   Aangeboden :Laurence Rees : Het charisma van Adolf Hitler (3e Rijk, Duitsland, Wo2)Boek over het leven en werk van Adolf Hitler.Aan de hand van ooggetuigenverslagen word vertelt over de opkomst en ondergang van 1 van de meest wreede dictators aller t...


   
  verkoper:


  Hans

  Lokatie: amsterdam - 2011


  Generated in 0.19540810585022 ms