ID: 70515
Omschrijving
ROBUSO Solingen 1020 12” stoffen schaar Kleermakersschaar
Event. verzk.k.
De scharen met ons merk ROBUSO zijn van onze beste kwaliteit. Ze zijn voorzien van ons krakeling logo en de tekst ROBUSO SOLINGEN GERMANY. SOLINGEN geeft niet alleen de zuivere oorsprong weer maar is eerder een kwaliteitskenmerk. Na het \"Solingen besluit - om de naam SOLINGEN te beschermen\" mogen alleen snijwaren die fysiek in SOLINGEN zijn geproduceerd dit kenmerk dragen. In aanvulling daarop worden minimumeisen gesteld aan de kwaliteit, die overigens ver worden overtroffen door onze scharen. We gebruiken voor de meeste scharen C60 koolstofstaal. Dit staal heeft een bijzonder hoog koolstofgehalte en kan tot een hardheid van 57-59 HRC worden gehard. Dit garandeert de hoge snijvastheid van onze schaar. Het C60 staal wordt in meterslange staven aan de smederij geleverd en wordt daar in stukken gesneden, in lengtes al naar gelang voor welke schaar ze worden gebruikt. Het staal wordt verhit en daarna op een mal van het type schaar gelegd en met veel geweld uit gestanst. Het nu ontstane model wordt bijgeslepen aan het blad en de ogen zijn dusdanig gestanst dat ze bijna niet bijgeslepen hoeven worden. Nu is de eerste vorm van de schaar te herkennen. Voordat de schaar wordt gehard perst de harder de speciale draaiing in de scharenbladen. De beide scharenbladen liggen nl. niet plat op elkaar maar raken elkaar tijdens het knippen op één punt. Door de draaiing ontstaat een bepaalde ruimte die ervoor zorgt dat de stof wordt geknipt en niet gaat klemmen. Nadat de harder het gat voor de schroef heeft geboord of gedraaid, hard hij de scharen in de oven maar alleen tot het schroefgat. Daarna worden de gloeiende onderdelen gekoeld in een oliebad. Omdat de scharenbladen nu te hard zijn geworden voor verdere bewerking worden ze opnieuw tot een bepaalde temperatuur verhit en afgekoeld. Dit geeft hen de uiteindelijke hardheid en flexibiliteit die voor verdere verwerking is vereist. De geharde scharenbladen worden op moderne natslijpmachines van binnen en buiten voorgeslepen. De ogenslijper slijpt nu de ogen van de schaar van binnen en buiten. Het slijpen van deze ogen is een echt vakwerk. Kijkt u maar eens wat beter naar de ogen van een schaar en u zult zien hoeveel oppervlakte er wordt bewerkt. Dat zijn afhankelijk van het model 12 tot 20 bewerkingen. Het slijpen van de binnenzijde van de ogen wordt van binnenuit op een doorlopende slijpband gedaan. De ogenslijper draait de ogen van de scharen doorlopend met een bepaalde snelheid heen en weer om de gewenste rondingen te krijgen. Tot in de jaren 70 was het ogenslijpen een leerberoep met een opleidingstijd van drie jaar. Tegenwoordig wordt deze bewerking vaak overgeslagen en vervangen door trommelen (gladmaken met stenen in een trommel). ROBUSO scharen, die geen poeder gecoate handgreep hebben, zijn vandaag en ook morgen nog geslepen De slijper begint bij het slijpen van de hals (tot aan de ogen) en het snijoppervlak. Dat zijn alle delen die de machineslijper niet heeft bewerkt: de rug en de twee smalle randen van de grepen. Het binnen en buitenste van de bladen en de greep worden bij veel Robuso scharen blauwgeslepen. Dat is een kunst en een belangrijk kwaliteitskenmerk van onze schaar. Blauwgeslepen scharen zijn zeer fijn geslepen en geven daardoor een iets van blauwe gloed af. Daar komt de naam blauw slijpen vandaan. De gang van zo\'n geslepen schaar is licht en soepel en bovendien beschermt het tegen roest. Dit is belangrijk omdat koolstofstaal niet roestvrij is. De slijper bewerkt de schijven die worden gebruikt met een soort lijm en bespant deze zelf met leder. Voor elke scharensoort hangen kant en klare schijven klaar om te worden gebruikt aan de wand. Een bijzonder nauwkeurig werk is het slijpen van vernikkelde scharen. Het zachte nikkel moet uit de holte en uit de hoek worden weggeslepen zodat de schaar scherp is en goed knipt. Bij het blauwslijpen moet de...
Event. verzk.k.
De scharen met ons merk ROBUSO zijn van onze beste kwaliteit. Ze zijn voorzien van ons krakeling logo en de tekst ROBUSO SOLINGEN GERMANY. SOLINGEN geeft niet alleen de zuivere oorsprong weer maar is eerder een kwaliteitskenmerk. Na het \"Solingen besluit - om de naam SOLINGEN te beschermen\" mogen alleen snijwaren die fysiek in SOLINGEN zijn geproduceerd dit kenmerk dragen. In aanvulling daarop worden minimumeisen gesteld aan de kwaliteit, die overigens ver worden overtroffen door onze scharen. We gebruiken voor de meeste scharen C60 koolstofstaal. Dit staal heeft een bijzonder hoog koolstofgehalte en kan tot een hardheid van 57-59 HRC worden gehard. Dit garandeert de hoge snijvastheid van onze schaar. Het C60 staal wordt in meterslange staven aan de smederij geleverd en wordt daar in stukken gesneden, in lengtes al naar gelang voor welke schaar ze worden gebruikt. Het staal wordt verhit en daarna op een mal van het type schaar gelegd en met veel geweld uit gestanst. Het nu ontstane model wordt bijgeslepen aan het blad en de ogen zijn dusdanig gestanst dat ze bijna niet bijgeslepen hoeven worden. Nu is de eerste vorm van de schaar te herkennen. Voordat de schaar wordt gehard perst de harder de speciale draaiing in de scharenbladen. De beide scharenbladen liggen nl. niet plat op elkaar maar raken elkaar tijdens het knippen op één punt. Door de draaiing ontstaat een bepaalde ruimte die ervoor zorgt dat de stof wordt geknipt en niet gaat klemmen. Nadat de harder het gat voor de schroef heeft geboord of gedraaid, hard hij de scharen in de oven maar alleen tot het schroefgat. Daarna worden de gloeiende onderdelen gekoeld in een oliebad. Omdat de scharenbladen nu te hard zijn geworden voor verdere bewerking worden ze opnieuw tot een bepaalde temperatuur verhit en afgekoeld. Dit geeft hen de uiteindelijke hardheid en flexibiliteit die voor verdere verwerking is vereist. De geharde scharenbladen worden op moderne natslijpmachines van binnen en buiten voorgeslepen. De ogenslijper slijpt nu de ogen van de schaar van binnen en buiten. Het slijpen van deze ogen is een echt vakwerk. Kijkt u maar eens wat beter naar de ogen van een schaar en u zult zien hoeveel oppervlakte er wordt bewerkt. Dat zijn afhankelijk van het model 12 tot 20 bewerkingen. Het slijpen van de binnenzijde van de ogen wordt van binnenuit op een doorlopende slijpband gedaan. De ogenslijper draait de ogen van de scharen doorlopend met een bepaalde snelheid heen en weer om de gewenste rondingen te krijgen. Tot in de jaren 70 was het ogenslijpen een leerberoep met een opleidingstijd van drie jaar. Tegenwoordig wordt deze bewerking vaak overgeslagen en vervangen door trommelen (gladmaken met stenen in een trommel). ROBUSO scharen, die geen poeder gecoate handgreep hebben, zijn vandaag en ook morgen nog geslepen De slijper begint bij het slijpen van de hals (tot aan de ogen) en het snijoppervlak. Dat zijn alle delen die de machineslijper niet heeft bewerkt: de rug en de twee smalle randen van de grepen. Het binnen en buitenste van de bladen en de greep worden bij veel Robuso scharen blauwgeslepen. Dat is een kunst en een belangrijk kwaliteitskenmerk van onze schaar. Blauwgeslepen scharen zijn zeer fijn geslepen en geven daardoor een iets van blauwe gloed af. Daar komt de naam blauw slijpen vandaan. De gang van zo\'n geslepen schaar is licht en soepel en bovendien beschermt het tegen roest. Dit is belangrijk omdat koolstofstaal niet roestvrij is. De slijper bewerkt de schijven die worden gebruikt met een soort lijm en bespant deze zelf met leder. Voor elke scharensoort hangen kant en klare schijven klaar om te worden gebruikt aan de wand. Een bijzonder nauwkeurig werk is het slijpen van vernikkelde scharen. Het zachte nikkel moet uit de holte en uit de hoek worden weggeslepen zodat de schaar scherp is en goed knipt. Bij het blauwslijpen moet de...